Dulceata de gutui cu nuca
PrinteazaDulceata de gutui cu nuca din: gutui, miez de nuca, zahar, apa, lamai, pastaie de vanilie.
- 1 1/4 kg gutui
- 200 g miez de nuca
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- 2 lamai
- 1/2 pastaie de vanilie
Mod de preparare:
Fierbi apa împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, până când siropul începe să se îngroaşe. Intre timp, cureţi fructele, le îndepărtezi cotoarele şi tai miezul în cubuleţe.
In siropul care fierbe, pui fructele şi păstaia de vanilie despicată pe lungime.
Fierbi la foc mediu, până când siropul se leagă şi fructele se ridică. Faci proba dacă se leagă siropul, picurând sirop pe o farfurioară. Bobul de sirop care îşi păstrează forma fără să se lăţească arată că dulceaţa e legată.
Iei vasul de pe foc, aduni spuma, presari jumătăţi sau sferturi de miez de nucă, amesteci şi acoperi cu un şervet curat, umed şi bine scurs.
Pui dulceaţa rece în borcane de 400 ml, reci, curate şi sterilizate, închizi bine borcanele şi le depozitezi în cămară.
Pofta buna!