Dulceaţă de mandarine

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de mandarine, zahar, baton de vanilie.

Ingrediente:Dulceaţă de mandarine

  • 1,5 kg mandarine cât mai mici
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă mandarinele de coajă. Se presară deasupra zahărul şi se lasă să stea cel puţin două ore, până ce zahărul se topeşte şi se formează un sirop.

Se pun la fiert, pe foc mic, şi se amestecă uşor cu lingura de lemn.

Când siropul este bine legat, se adaugă batonul de vanilie şi se mai lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele.

Se scot mandarinele cu ajutorul unei palete şi se pun în bor­cane. Se toarnă deasupra siropul şi se închid ermetic.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de mandarine
  • gem de mandarine
  • dulceata de mandarine reteta

3 comentarii

  1. E buna dulceata de mandarine

  2. N-am mancat dulceata de mancarine pana acum

  3. Gramada Elena Tatiana

    Multumesc…e prima reteta in care vad ca se pastreaza feliile de madarine cat mai bine…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.