Dulceata de mere si cirese din: mere dulci, cirese, zeamă de lămâie. Ingrediente: 500 g mere dulci 500 g cireşe 2-3 linguri zeamă de lămâie Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe, apoi le speli şi le scoţi sâmburii. Speli merele şi le bagi în storcătorul de fructe. în sucul obţinut pui zeama de […]
Dulceata de mere cu miez de nuca
PrinteazaDulceata de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara, coniac.
Poate te intereseaza si:
- 2 kg mere
- 250 g stafide
- 150 g miez de nuca
- 2 kg zahar pudra
- 1 lingura scortisoara
- 3 linguri coniac
Mod de preparare:
Se pun stafidele în coniac la rehidratat cu 10-12 ore înainte de folosire. Se curăţă merele, li se scot seminţele şi se taie în sferturi. Se pune zahărul la fiert cu 800ml apă.
Când s-a obţinut un sirop mai gros se adaugă merele tăiate, nucile zdrobite mai mare, scorţişoara şi stafidele. Se lasă la fiert 30 de minute şi apoi se ia vasul de pe foc.
Se face proba turnând o picătură de sirop pe o farfurioară. Dacă aceasta rămâne întreagă, rotundă, dulceaţa este gata.
Se repartizează în borcane sterilizate, siropul trebuie să treacă peste mere. Se închid borcanele şi se sterilizează 25 – 30 de minute şi se lasă la răcit în vasul de sterilizat, acoperit cu o pătură groasă.
Dulceata de mere cu miez de nuca
Pofta buna!
Poate iti place si:
Dulceata din petale de trandafir si mere
Dulceata din petale de trandafir si mere din: mere, petale de trandafir, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g mere 130 g petale de trandafir 330 g zahar zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se curăţă merele şi se taie în bucăţi mici, păstrându-se coaja, cotorul şi sâmburii. Se pun toate într-o oală, […]