Dulceata de mere cu miez de nuca

Printeaza

Dulceata de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara, coniac.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:Dulceata_de_mere_cu_miez_de_nuca

  • 2 kg mere
  • 250 g stafide
  • 150 g miez de nuca
  • 2 kg zahar pudra
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 linguri coniac

 

Mod de preparare:

Se pun stafidele în coniac la rehidratat cu 10-12 ore înainte de folosire. Se curăţă merele, li se scot seminţele şi se taie în sferturi. Se pune zahărul la fiert cu 800ml apă.

Când s-a obţinut un sirop mai gros se adaugă merele tăiate, nucile zdrobite mai mare, scorţişoara şi stafidele. Se lasă la fiert 30 de minute şi apoi se ia vasul de pe foc.

Se face proba turnând o picătură de sirop pe o farfurioară. Dacă aceasta rămâne întreagă, rotundă, dulceaţa este gata.

Se repartizează în borcane steriliza­te, siropul trebuie să treacă peste mere. Se închid bor­canele şi se sterilizează 25 – 30 de minute şi se lasă la răcit în vasul de sterilizat, acoperit cu o pătură groasă.

Dulceata de mere cu miez de nuca

Dulceata_de_mere_cu_miez_de_nuca

Pofta buna!


Poate iti place si:

Dulceata_de_mere_si_cirese

Dulceata de mere si cirese

Dulceata de mere si cirese din: mere dulci, cirese, zeamă de lămâie.   Ingrediente: 500 g mere dulci 500 g cireşe 2-3 linguri zeamă de lămâie       Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe, apoi le speli şi le scoţi sâmburii. Speli merele şi le bagi în storcătorul de fructe. în sucul obţinut pui zeama de […]

Dulceata_din_petale_de_trandafir_si_mere

Dulceata din petale de trandafir si mere

Dulceata din petale de trandafir si mere din: mere, petale de trandafir, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g mere 130 g petale de trandafir 330 g zahar zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se curăţă merele şi se taie în bucăţi mici, păstrându-se coaja, cotorul şi sâm­burii. Se pun toate într-o oală, […]

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/dulceata-de-mere-cu-miez-de-nuca html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.