Dulceata de mere
Printeaza
Ingrediente:
- 2,5 kg mere dulci
- 125 ml apă
- scorţişoară (baton)
Mod de preparare:
Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie în patru sau în opt (în funcţie de cît sînt de mari). Se ia o cratiţă mare, i se ung perelţii cu ulei, apoi se aşază în ea feliile de mere şi se toarnă apa.
Se aşază pe foc o tablă groasă (folosită de obicei cîmd se prepară dulceţurile şi zacuştile), se pune pe ea cratiţa şi se lasă să fiarbă o jumătate de oră. Se adaugă zahărul şi se continuă fierberea încă o jumătate de ceas, luînd spuma cu o lingură cu găuri.
Se taie batonul de scorţişoară în două, se pune în dulceaţa de mere şi se trage vasul de pe foc, aşteptînd 4-5 minute, să se mai răcească. Se toarnă apoi dulceaţa în borcane sterilizate, care se leagă la gură cu celofan sau li se pun capace noi.
Se aşază borcanele între perne sau sub mai multe pături groase şi se lasă două zile, pînă se răcesc complet. Apoi se aşază în cămară, la rece.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- dulceata de mere
- dulceata de mere dulci
- gem de mere