Dulceaţă de nuci

Printeaza

 

Decojeşti 100 de nuci verzi de coaja verde, după care întâi le ţii 24 de ore în apă simplă, rece, pe care o vei schimba însă de 3-4 ori.

Apoi le vei pune în apă de var pe care o pregăteşti aşa: la 1 kg de var stins pui 5 l apă rece, amesteci, laşi 3-4 ore la decantat, apoi scurgi lichidul limpede în alt vas.

Scurgi de apa curată nucile şi le pui pentru alte 24 de ore în apa de var. Le scoţi, le limpezeşti bine cu apă rece şi le înţepi cu furculiţa. Intr-o cratiţă pui apă pe foc, adaugi nucile, le dai în clocot 10-15 minute, apoi le strecori şi faci separat siropul din 1 kg de zahăr, 600 ml apă şi 1 linguriţă sare de lămâie.

Când s-a legat adaugi nucile, le dai în clocot şi le laşi deoparte. Când compoziţia e aproape rece, mai pui 1 linguriţă cu sare de lămâie şi le fierbi din nou până se leagă dulceaţa.

Dulceaţă de nuci

Dulceata de nuci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.