Dulceata de pepene galben cu zahar vanilat
PrinteazaDulceata de pepene galben cu zahar vanilat
Ingrediente:
- 1 kg de pepene galben (după ce a fost curăţat)
- 1 kg zahăr
- 500 ml apă
- zeama de la o lămâie
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- 250 ml oţet de 9 grade
Mod de preparare:
Pentru prepararea dulceţii ai nevoie de pepeni galbeni care nu sunt făinoşi şi care sunt copţi doar pe jumătate. Cureţi pepenele de coajă şi de partea de miez prea moale, apoi îl tai bucăţele potrivit de mari.
Le fierbi în 2 I de apă cu 250 ml oţet de 9 grade. Le laşi până când se înmoaie puţin, apoi le pui în strecurătoare. Le speli cu apă rece, le laşi să se scurgă şi le introduci în siropul gata legat, obţinut din 2 căni de apă şi 1 kg de zahăr fierte pe foc mic, în care ai pus zahărul vanilat şi zeama de lămâie.
Fierbi puţin pepenele cu siropul, înlături spuma şi laşi dulceaţa la răcit. O pui în borcane pe care le legi cu celofan pus în două.
Dulceata de pepene galben cu zahar vanilat
Pofta buna!