Dulceata de pepene galben

Printeaza

Se face din pepeni mici, cu coaja foarte brăzdată. Ca un kilogram de zahăr pui o farfurie adâncă de cuburi de pepene curăţate de coajă.

Ţii cuburile 20 de minute în apă de var, apoi le clăteşti cu apă rece. Intr-un vas smălţuit sau de inox pui la fiert zahărul cu un pahar de apă şi un baton de vanilie tăiat bucăţele (sau 4-5 plicuri de zahăr vanilat).

Când s-a legat siropul adaugi un vârf de linguriţă de sare de lămâie şi cuburile de pepene şi mai aşezi în borcane sterile şi le capsezi.

Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.