Dulceata de pepene
PrinteazaDulceata de pepene din: pepene verde, zahar, lamai, apa.
- o farfurie pepene verde taiat cubulete
- 800 g zahar
- 5 lamai
- 1 l apa
Mod de preparare:
Se curăţă pepenele de coaja verde şi de miezul roşu, până rămâne acea parte de culoare alb-verzui care se taie cuburi mici. Se umple cu aceste cubuleţe de pepene o farfurie cu vârf, fiind folosită ca unitate de măsură.
Se transferă conţinutul farfuriei într-o cratiţă de dulceaţă. Se pun deasupra zahărul şi 4 lămâi curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe.
Se amestecă astfel încât zahărul să acopere cubuleţele de pepene şi lămâie din cratiţă, se toarnă apa şi apoi se pune să fiarbă la foc mic. Din când în când se ia spuma care se formează.
Aproape de final se adaugă o lămâie stoarsă. Se lasă să se răcească şi se pune în borcan.
Pofta buna!