Dulceata de pere cu cuisoare
Printeaza
O reteta gustoasa de dulceata de pere, zahra, apa, cuisoare si lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg pere
- 1 kg zahăr
- 500 ml apă
- 2 cuişoare
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Pui la fiert la foc mic apa şi zahărul. Cureţi perele de coajă, le tai rondele subţiri şi le îndepărtezi cotorul şi seminţele. în siropul care fierbe, opăreşti pe rând rondelele de pere şi le scoţi cu paleta pe o farfurie.
Fierbi siropul până se leagă, apoi tragi vasul de pe foc, adaugi cuişoarele, lămâia tăiată feliuţe şi perele, laşi 10 minute să se îmbibe în sirop, apoi mai fierbi 10-15 minute. Torni dulceaţa caldă în borcane curate, sterilizate, aşezate pe cuţite sau suporturi metalice.
Le acoperi cu o hârtie albă şi un prosop şi laşi aşa până a doua zi, când capsezi borcanele şi le aşezi în cămară.
Pofta buna!