Dulceata de pere

Printeaza

Dulceata de pere

Ingrediente:Dulceata de pere

  • 1 kg pere
  • 1 kg zahăr
  • 2 pahare zeamă pe care o păstrezi de la fier­berea fructelor

 

Mod de preparare:

Alegi pere sănătoase şi nu foarte mari, le speli, le cureţi de coajă şi le îndepărtezi căsuţa cu seminţe. Tai fructele în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de cât de mari sunt.

Perele mai mari le poţi tăia în felii.

Fructele astfel pregătite le pui la fiert în apă clocotită timp de 5-10 minute şi apoi le scoţi şi le răceşti în apă rece.

Dacă există fructe care s-au sfărâmat nu le vei pune în dulceaţă.

Peste fructe torni apa pe care ai păstrat-o de la fierberea rapidă a perelor şi aşezi dulceaţa la fiert.

 

Dulceata de pere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.