Dulceata de piersici cu pepene galben si ghimbir
PrinteazaDulceata de piersici cu pepene galben si ghimbir din: piersici galbene, pepene galben, zahar, lamaie verde, ghimbir.
- 500 g piersici galbene
- 1 pepene galben de circa 1 kg
- 1 kg zahar
- 2 lamai verzi (lime)
- 2 linguriţe ghimbir ras
Mod de preparare:
Tai pepenele în două, scoţi cu grijă seminţele şi fibrele folosind o lingură, apoi tai pulpa cubuleţe. Cureţi piersicile de coajă, îndepartezi smaburii si tapi pulpa cubulete. Asezi fructele in cratita pentru dulceata.
Storci peste ele lamaile, adaugi zaharul si (optional) ghimbirul ras.
Laşi să se macereze timp de 1-2 ore, la rece, mişcând uşor vasul, din când în când. Aşezi cratiţa la foc potrivit şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când şi permanent pe final, până se leagă.
Transferi dulceaţa într-un castron de faiantă, acoperi cu un prosop umezit şi bine stors şi o laşi până se răceşte complet, apoi o depozitezi în borcane bine închise cu capac.
Dulceata de piersici cu pepene galben si ghimbir
Pofta buna!