Dulceata de porumb
PrinteazaDulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere.
- 3 kg porumbe bine coapte
- 2 lămâi
- 2 batoane de vanilie
- 500 ml apă
- 1 borcan de 800 g miere
Mod de preparare:
Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert în 500 ml apă, împreună cu păstăile de vanilie, după ce s-au scos seminţele din ele.
Se ţin porumbele la fiert până dă în clocot, amestecând mereu ca să nu se lipească.
Se îndepărtează cu o supieră spuma formată deasupra.
La final, după ce a fiert, se adaugă mierea amestecată cu coaja rasă de la lămâi şi zeama. Se amestecă bine cât este dulceaţa caldă şi se pune în borcane sterilizate.
Se pun borcanele cu capacul în jos, ca să se creeze vidul.
Pofta buna!