Dulceata de porumb

Printeaza

Dulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere.

Ingrediente:Dulceata de porumbe

  • 3 kg porumbe bine coapte
  • 2 lămâi
  • 2 batoane de vanilie
  • 500 ml apă
  • 1 borcan de 800 g miere

 

 

Mod de preparare:

Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert în 500 ml apă, împreună cu păstăile de vanilie, după ce s-au scos seminţele din ele.

Se ţin porumbele la fiert până dă în clocot, amestecând mereu ca să nu se lipească.

Se îndepărtează cu o supieră spuma formată deasupra.

La final, după ce a fiert, se adaugă mierea amestecată cu coaja rasă de la lămâi şi zeama. Se amestecă bine cât este dulceaţa caldă şi se pune în borcane sterilizate.

Se pun borcanele cu capacul în jos, ca să se creeze vidul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.