Dulceata de prune cu aroma de lamaie
PrinteazaDulceata de prune cu aroma de lamaie din: prune, zahar, lamaie.
- 1 kg prune
- 1 kg zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Speli, scurgi şi scoţi sâmburii de la prune. Le pui într-un vas larg, în care urmează să faci dulceaţa. Pui în straturi alternative prunele şi zahărul presărat şi le laşi să-şi formeze zeama până a doua zi, întorcându-le cu grijă de câteva ori.
Pui vasul pe foc, pe o tablă, întâi la foc mic, amestecând continuu, până se topeşte tot zahărul, apoi la foc tare, până ce dulceaţa este legată. Spre sfârşitul fierberii, adaugi zeama de lămâie. Amesteci încontinuu, folosind o spatulă de lemn.
Laşi apoi vasul acoperit cu un şervet curat, udat şi stors bine, până se răceşte complet dulceaţa.
Pofta buna!