Dulceata de prune cu aroma de lamaie

Printeaza

Dulceata de prune cu aroma de lamaie din: prune, zahar, lamaie.

Ingrediente:Dulceata de prune cu aroma de lamaie

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Speli, scurgi şi scoţi sâmburii de la prune. Le pui într-un vas larg, în care urmează să faci dulceaţa. Pui în straturi alternative prunele şi zahărul presărat şi le laşi să-şi formeze zeama până a doua zi, întorcându-le cu grijă de câteva ori.

Pui vasul pe foc, pe o tablă, întâi la foc mic, amestecând continuu, până se topeşte tot zahărul, apoi la foc tare, până ce dulceaţa este legată. Spre sfârşitul fierberii, adaugi zeama de lămâie. Amesteci încontinuu, folosind o spatulă de lemn.

Laşi apoi vasul acoperit cu un şervet curat, udat şi stors bine, până se răceşte complet dulceaţa.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.