Dulceata de prune cu stafide

Printeaza

Dulceata de prune cu stafide din: prune, zahar, scortisoara, portocala, lamaie, stafide, miez de nuca.

Ingrediente:Dulceata de prune cu stafide

  • 1 kg prune
  • 500 g zahăr
  • 1 baton scorţişoară
  • 1 portocală mică
  • 1/2 lămâie
  • 150 g stafide
  • 150 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Portocala şi lămâia bine spălate le ştergi pentru îndepărtarea soluţiei cu care sunt stropitef care este foarte dăunătoare sănătăţii şi care alterează dulceaţa făcând-o toxică.

Portocala o tai felii foarte subţiri, le fel şi lămâia, apoi le scoţi sâmburii. Prunele spălate şi scurse le desfaci în două şi le îndepărtezi sâmburii.

Intr-o oală cu fund mai gros sau teflonată, pui 50 ml apă cu prunele, portocala şi lămâia feliate, scorţişoara şi zahărul deasupra.

Pui oala pe foc mic şi supraveghezi până se topeşte zahărul, amestecând din când în când, cu o lingură de lemn nefolosită la alte mâncăruri.

Când începe să dea în clocot şi apare spumă deasupra, îndepărtezi spuma şi din acel moment lasi să fiarbă la foc mic 25 de minute.

Amesteci mai rar, să nu se zdrobească fructele. Pregăteşti borcanele de 800 g, le speli cu apă fierbinte şi le sterilizezi.

După cele 25 de minute de fierbere, adaugi în dulceaţă stafidele bine spălate şi nucileramesteci şi mai laşi pe foc 1 minut.

Torni dulceaţa în borcane, capsezi capacele şi strângi bine. întorci borcanele cu fundul în sus şi le laşi aşa până a doua zi, după care le pui la păstrare în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.