Dulceaţă de prune

Printeaza

Dulceaţă de prune

Ingrediente:Dulceaţă de prune

  • 1 kg prune brumării
  • 1,150 kg zahăr
  • vanilie
  • zeamă sau sare de lămîie

 

Mod de preparare:

Prunele curăţate de pieliţă, se scot sîmburii pe la capete, ca pruna să rămînă întreagă, apoi se pune în apă de var limpezită, 45 minute, zahărul se pune la fiert cu 1 pahar apă şi cînd este legat se pun prunele spălate şi vani­lia, întîi să fiarbă încet, apoi iute pînă ce s-a legat şi la urmă se pune zeama de lămîie.

Cand s-a răcit, se pune la borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.