Dulceata de rosii verzi
PrinteazaDulceata de rosii verzi din: rosii, zahar, lamaie, scortisoara, Tonka.
- 600 g roşii verzi
- 300 g zahar
- sucul de 1/2 lămâie
- coaja de lamaie
- Tonka
- scortisoara
Mod de preparare:
Decojim 600 g roşii verzi, le tăiem în jumătate, scoatem cotorul, apoi le tocăm cubuleţe.
Punem 300 g zahăr peste ele şi le lăsăm în jur de o oră. Se va forma siropul în care fierbem dulceaţa. Adăugăm sucul de 1/2 lămâie – coaja rasă de la aceasta şi punem la fiert, la foc mic până trece testul picăturii (punem dulceaţa pe o farfurie: dacă este groasă şi nu se prelinge este gata).
Când nu mai scoatem spumă adaugăm 1/2 boabă Tonka – rasă şi 1 vârf cuţit scorţişoară. Lăsăm la foc mic, amestecând mai des spre sfârşitul perioadei de fierbere.
Turnăm dulceaţa fierbinte în borcanele curate, uscate şi sterilizate pe care le sigilam imediat cu capace. Intoarcem borcanele 15 minute cu capacul în jos.
Le acoperim şi le lăsăm la răcit.
Pofta buna!