Dulceata de rosii
PrinteazaDulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat.
- 1 kg rosii
- 75 g zahar
- 1 lamaie
- 50 ml rom
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de seminţe.
Pui zahărul la fiert cu 2 căni de apă, pe foc mic. După ce se dizolvă complet, pui roşiile, zahărul va¬nilat şi câteva pătrăţele mici de coajă de lămâie.
Laşi vasul la fiert, amestecând din când în când, să nu se lipească. După ce s-a răcit, torni dulceaţa în borcane. Acoperi borcanele, dar nu le legi decât după ce capătă o pojghiţă la suprafaţă.
Dulceata de rosii
Pofta buna!