Dulceata de rubarba cu capsuni
PrinteazaDulceata de rubarba cu capsuni din: capsuni, rubarba, zahar gelifiant, batoane de vanilie, suc de lamaie.
- 800 g capsuni
- 500 g rubarba
- 400 g zahar gelifiant (3:1)
- 2 batoane de vanilie
- sucul de la 2 lamai
Mod de preparare:
Se curata capsunile si se taie cuburi. Se curata rubarba si se spala; se taie cuburi. Se amesteca intr-o cratita mare cu capsunile si zaharul gelifiant. Se cresteaza pe lung batoanele de vanilie, se scoate miezul si se adauga toate la amestecul de fructe. Se completeaza cu suc de lamaie, se acopera cratita si se lasa sa se patrunda 2 ore.
Amestecul de fructe se dă în clocot la foc mijlociu şi se lasă să fiarbă fără capac timp de cca 4 min. Se îndepărtează păstăile de vanilie şi se toarnă dulceaţa în borcane filetate, pregătite în prealabil, care se închid ermetic.
Dulceata de rubarba cu capsuni
Pofta buna!
Sa-mi dai si mie din dulceata asta 🙂