Dulceata de rubarba cu capsuni

Printeaza

Dulceata de rubarba cu capsuni din: capsuni, rubarba, zahar gelifiant, batoane de vanilie, suc de lamaie.

Ingrediente:Dulceata_de_rubarba_cu_capsuni

  • 800 g capsuni
  • 500 g rubarba
  • 400 g zahar gelifiant (3:1)
  • 2 batoane de vanilie
  • sucul de la 2 lamai

 

Mod de preparare:

Se curata capsunile si se taie cuburi. Se curata rubarba si se spala; se taie cuburi. Se amesteca intr-o cratita mare cu capsunile si zaharul gelifiant. Se cresteaza pe lung batoanele de vanilie, se scoate miezul si se adauga toate la amestecul de fructe. Se completeaza cu suc de lamaie, se acopera cratita si se lasa sa se patrunda 2 ore.

Amestecul de fructe se dă în clocot la foc mijlociu şi se lasă să fiarbă fără capac timp de cca 4 min. Se îndepărtează păstăile de vanilie şi se toarnă dulceaţa în borcane filetate, pregătite în prealabil, care se închid ermetic.

Dulceata de rubarba cu capsuni

Dulceata_de_rubarba_cu_capsuni

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sa-mi dai si mie din dulceata asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.