Dulceaţă de rubarba

Printeaza

Dulceaţă de rubarba

Ingrediente:Dulceaţă de rubarba

  • 1 kg tije de rubarbă
  • 400 ml vin roşu
  • 12 lin­guriţe de îndulcitor lichid
  • 1 lin­guriţă conservant tip

 

Mod de preparare:

Cureţi rubarba de coajă, o tai cubuleţe, apoi le pui într-o cratiţă emailată, să fiarbă împreună cu vinul.

După ce a fiert rubarba, o dai deoparte, o pasezi şi o pui din nou la fiert.

Când începe să clocotească, adaugi conservantul şi îndulci­torul. Laşi să fiarbă până se leagă, apoi o dai deoparte şi o pui în borcane mai mici.

Le acoperi imediat cu folie şi le legi. După 2 zile le poţi pune în cămară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.