Dulceata de salcam cu cardamom

Printeaza

Dulceata de salcam cu cardamom din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom.

Ingrediente:Dulceata de salcam cu cardamom 

  • 150 g flori de salcâm
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • cardamom
  • 60 g zahar

 

 

Mod de preparare:

Se spală 150 g flori de salcâm, se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la 1 lămâie şi 1 vârf de cuţit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr şi se mai fierb circa 10 minute.

Se adaugă 2 linguri gelfîx cu pectină (2:1) şi se mai fierb 4 minute. Se ia de pe foc, se amestecă compoziţia cu 1 praf conservant si se toarnă în borcane sterilizate.

Se lasă la loc uscat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.