Dulceata de soc cu zahar vanilat
PrinteazaDulceata de soc cu zahar vanilat din: fructe de soc, zahar, sare de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilat.
- 1 kg fructe de soc
- 1 kg zahăr
- 1 linguriţă sare de lămâie sau zeama de la o lămâie
- 3 linguriţe rase zahăr vanilat
Mod de preparare:
Rupi fructele de soc de pe ciorchine şi le speli în câteva ape, folosind o strecurătoare. Pui bobitele de soc şi zahărul într-o cratiţă. Le amesteci puţin, cât să fie zahărul distribuit uniform, acoperi vasul şi-l laşi la loc răcoros până a doua zi.
A doua zi pui la fiert dulceaţa şi o fierbi pe foc mic până se topeşte zahărul. Scuturi vasul din când în când (nu se amestecă cu lingura) şi înlături spuma formată la suprafaţă.
Adaugi sarea de lămâie şi zahărul vanilat şi mai laşi pe foc 15-20 de minute sau până când compoziţia fierbe mai încet, semn că dulceaţa este gata. Pui dulceaţa fierbinte în borcanele spălate şi uscate în cuptor şi le închizi ermetic, întorci borcanele cu fundul în sus până se răcesc, împiedecând astfel aerul să intre.
Pofta buna!