Dulceata de struguri (varinata)
PrinteazaIngrediente:
- 1 kg boabe de struguri curăţate de coajă şi seminţe
- 1 kg zahăr, vanilie
- 50 ml zeamă de lămâie (sau 50 g glucoză)
Mod de preparare:
Alegi struguri cu boabe mari, coapte şi sănătoase pe care le scoţi de pe vrej şi le cureţi de coajă şi de seminţe. Pregăteşti siropul din 1/2 l apă, zeama de lămâie, vanilia, zahărul sau glucoza.
Il pui la fiert şi când este legat adaugi boabele de struguri. Le laşi să se însiropeze 5 minute apoi aşezi vasul din nou pe foc să clocotească 5 minute, lei spuma, acoperi cratiţa cu un prosop ud şi foarte bine stors şi laşi aşa să se răcească.
După aceea pui dulceaţa în borcane.
Dulceata de struguri
Pofta buna!