Dulceata de struguri (varinata)

Printeaza

Dulceata de struguri Dulceata de struguri (varinata)

Ingrediente:

  • 1 kg boabe de struguri curăţate de coajă şi seminţe
  • 1 kg zahăr, vanilie
  • 50 ml zeamă de lămâie (sau 50 g glucoză)

 

Mod de preparare:

Alegi struguri cu boabe mari, coapte şi sănătoase pe care le scoţi de pe vrej şi le cureţi de coajă şi de seminţe. Pregăteşti siropul din 1/2 l apă, zeama de lămâie, vanilia, zahărul sau glucoza.

Il pui la fiert şi când este legat adaugi boa­bele de struguri. Le laşi să se însiropeze 5 minute apoi aşezi vasul din nou pe foc să clocotească 5 minute, lei spuma, acoperi cratiţa cu un prosop ud şi foarte bine stors şi laşi aşa să se răcească.

După aceea pui dulceaţa în borcane.

Dulceata de struguri

Dulceata de struguri

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.