Dulceaţă de toporaşi
PrinteazaDulceaţă de toporaşi
- 1 kg zahăr
- 1,2 litri apă
- 1,2 kg petale şi frunze de toporaşi
Mod de preparare:
Se grijesc bine petalele şi frunzele, adică se spală, se curăţă, se ciuruie .Când s-au scurs bine se pun la fiert într-o tingire, în apa clocotită, până se-nmoaie se lasă să se răcească.
Se adaugă zahărul, se amestecă bine, se pune dulceaţa la fiert, întâi la foc mic, câteva minute.
Dacă s-a topit zahărul, se dă dulceaţa la foc iute, să se lege.Dacă fiertura s-a legat după plăcerea dumneavoastră, e gata, aşa că, după ce s-a răcit un pic, se pune în borcane.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de toporasi