Dulceaţă de toporaşi

Printeaza

Dulceaţă de toporaşi

Ingrediente:Dulceaţă de toporaşi

  • 1 kg zahăr
  • 1,2 litri apă
  • 1,2 kg petale şi frunze de toporaşi

 

Mod de preparare:

Se grijesc bine petalele şi frunzele, adică se spală, se curăţă, se ciuruie .Când s-au scurs bine se pun la fiert într-o tingire, în apa clocotită, până se-nmoaie se lasă să se răcească.

Se adaugă zahărul, se amestecă bine, se pune dulceaţa la fiert, întâi la foc mic, câteva minute.

Dacă s-a topit zahărul, se dă dulceaţa la foc iute, să se lege.Dacă fiertura s-a legat după plăcerea dumneavoastră, e gata, aşa că, după ce s-a răcit un pic, se pune în borcane.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de toporasi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.