Dulceaţă de trandafiri
PrinteazaDulceaţă de trandafiri
- 1 kg zahăr
- 250 g petale de trandafiri de dulceaţă
Mod de preparare:
Intr-un borcan cu filet, bine spălat şi uscat, aşezi un strat de zahăr, un strat de petale de trandafiri şi tot aşa până umpli borcanul. Ai grijă ca ultimul strat să fie de zahăr.
Decupezi 2-3 bucăţi de hârtie albă, după mărimea gurii borcanului şi le aşezi apoi peste ultimul strat de zahăr şi înfiletezi capacul.
Dacă borcanul este fără filet, atunci îl acoperi cu o folie dublă de celofan, apoi cu o coală de hârtie albă, îl legi cu sfoară şi îl păstrezi la rece, în loc uscat şi întunecos.
In timpul iernii vei avea o delicioasă dulceaţă de trandafiri.
Poftă bună!