Dulceaţă de căpșuni și dovlecei: din: capsuni, dovlecei, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g căpșuni 500 g dovlecei mici 700 g zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Se decojesc dovleceii și se taie pulpa cubulețe; se așază într-o cratiță. Se spală căpșunile rapid printr-un jet de apă rece. Se scurg, se curăță și se taie […]
Dulceata delicioasa de capsuni
PrinteazaDulceata delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, lamaie.
- 1,5 kg capsuni
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Cureti capsunile de frunze, le speli in mai multe ape reci, le asezi in vasul de dulceata, acoperite cu zaharul necesar.
Se lasa sa stea pana cand fructele se acopera cu sucul lor, apoi le pui la fiert pe foc moale.
Cand zaharul s-a topit de tot, maresti focul si fierbi dulceata cu felii subtiri de lamaie.
Lasa sa se raceasca, pune in borcane, leaga cu celofan si pune in camara.
Pofta buna!
poate iti place si:
Dulceaţă de căpșuni și dovlecei
Spuma de branza cu dulceata de capsuni
Spuma de branza cu dulceata de capsuni din: zahar, ricotta, frisca, biscuiti, vin. Ingrediente: 2-3 linguri zahăr gelifiant 1 pliculeţ zahăr vanilat Pentru spuma de brânză: 500 g ricotta 100 ml frişcă lichidă 1 pahar zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Pentru blat: 250 g biscuiţi cu ovăz 80 ml vin roşu Mod de preparare: […]
Pofta buna!