Dulceata delicioasa de coacaze cu portocale
PrinteazaDulceata delicioasa de coacaze cu portocale din: portocale, coacăze roşii, sare de lămâie, un plic de Gelfix, zahăr.
Ingrediente:
- 1 kg de portocale
- 500 g coacăze roşii
- 5 g de sare de lămâie
- un plic de Gelfix
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se decojesc şi se curăţă de pieliţele albe cca 1 kg de portocale: pulpa obţinută trebuie să cântărească cca 400 g. Se amestecă 500 g coacăze roşii cu un pliculeţ (5 g) de sare de lămâie.
Se adaugă conţinutul unui plic de Gelfix amestecat în prealabil cu 2 linguri zahăr.
Se pune vasul la foc mare şi, când clocoteşte, se strecoară şi se adaugă restul de zahăr. Se lasă să mai fiarbă 1 min. amestecând. Se ia de pe foc şi se înglobează pulpa de portocale.
Se toarnă dulceaţa în borcanele pregătite şi se închid ermetic. Se aşază cu gura în jos şi se lasă aşa cca 5 min.
Dulceata delicioasa de coacaze cu portocale
Pofta buna!