Dulceata delicioasa de visine cu lamaie
PrinteazaDulceata de visine cu lamaie din: vişine, zahăr tos, zeamă de lămâie, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 3 kg vişine
- 2.5 kg zahăr tos
- 6 linguri zeamă de lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Speli vişinele în mai multe ape şi le scoţi sâmburii şi codiţele.
Aşezi într-o cratiţă încăpătoare un strat de vişine, unul de zahăr şi le alternezi până termini fructele, având grijă ca ultimul strat să fie unul de zahăr.
Aştepţi câteva ore ca vişinele să lase suc. Adaugi zeama de lămâie şi zahărul vanilat şi pui vasul pe foc mic. Nu uita să teci constant, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Când siropul începe să se lege, iar vişinele plutesc în tot siropul, dai cratiţa de pe foc şi iei spumă.
Laşi dulceaţa la răcit, după o care o pui în borcane sterilizate. Le acoperi cu celofan, le legi cu sfoară şi le păstrezi în cămară.
Dulceata de visine cu lamaie
Pofta buna!