Dulceata delicioasa de visine cu lamaie

Printeaza

Dulceata de visine cu lamaie din: vişine, zahăr tos, zeamă de lămâie, zahăr vanilat.

Dulceata delicioasa de visine cu lamaie

Ingrediente:

  • 3 kg vişine
  • 2.5 kg zahăr tos
  • 6 linguri zeamă de lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

 

 

 

Mod de preparare:

Speli vişinele în mai multe ape şi le scoţi sâmburii şi codiţele.

Aşezi într-o cratiţă încăpătoare un strat de vişine, unul de zahăr şi le alternezi până termini fructe­le, având grijă ca ultimul strat să fie unul de zahăr.

Aştepţi câteva ore ca vişinele să lase suc. Adaugi zeama de lămâie şi zahărul vanilat şi pui vasul pe foc mic. Nu uita să teci constant, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Când siropul începe să se lege, iar vişinele plutesc în tot siro­pul, dai cratiţa de pe foc şi iei spumă.

Laşi dulceaţa la răcit, după o care o pui în borcane sterilizate. Le acoperi cu celofan, le legi cu sfoară şi le păstrezi în cămară.

Dulceata de visine cu lamaie

Dulceata delicioasa de visine cu lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.