Dulceata delicioasa de pere cu ghimbir si scortisoara
PrinteazaDulceata delicioasa de pere cu ghimbir si scortisoara din: lămâi, pere, ghimbir, zahăr, Gelfix, scorţişoară.
Ingrediente:
- 3 lămâi
- cca. 1,2 kg pere
- 40 g ghimbir proaspăt
- cca. 1 kg zahăr
- 1 plic Gelfix
- 2 batoane scorţişoară
Mod de preparare:
Se stoarce sucul de la lămâi. Se spală perele, se decojesc, se taie sferturi şi se golesc de sâmburi; se taie mărunt şi se amestecă imediat cu suc de lămâie. Se spală perele, se golesc de sâmburi şi pulpa se taie bucăţi; se amestecă imediat cu suc de lămâie; se pasează.
Se decojeşte ghimbirul, se taie cuburi şi se înglobează în compoziţia de pere.
Se cântăreşte piureul de fructe şi se potriveşte cantitatea de zahăr şi de gelfix, conform indicaţiilor de pe ambalajul acestuia. Se amestecă totul şi se adaugă scorţişoară. Se dă în fiert amestecând continuu şi se lasă apoi să fiarbă 1 min.
Se scot batoanele de scorţişoară. Se toarnă în borcane şi se închid.
Dulceata delicioasa de pere cu ghimbir si scortisoara
Pofta buna!
N-am maincat de ceva vreme dulceata de pere, cam de multa vreme