Dulceata delicioasa de piersici cu zmeura

Printeaza

Dulceata delicioasa de piersici cu zmeura din: zmeura, piersici, un baton de va­nilie, zahar, gelifiant.

Ingrediente:Dulceata delicioasa de piersici cu zmeura

  • 500 g de zmeura
  • 500 g de piersici
  • un baton de va­nilie
  • 500 g zahăr
  • gelifiant (2:1)

 

Mod de preparare:

Se curata 500 g de zmeura. Se cresteaza 500 g de piersici, se opăresc puţin în apă clocotită şi se trec apoi prin jet de apă rece.

Se decojesc apoi şi se taie jumătăţi; se golesc de sâmburi şi pulpa se taie cubuieţe.

Se aşază într-o cratiţă piersicile cu zmeura, miezul de la un baton de va­nilie şi 500 g zahăr gelifiant (2:1).

Se dau în clocot, amestecând şi se lasă să clocotească cca 5 min.

Se toarnă dulceaţa în borcane clătite cu apă fierbinte şi se închid er­metic; se lasă să stea pe capac cca 10 min., apoi se întorc şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.