Dulceata delicioasa de piersici cu zmeura
PrinteazaDulceata delicioasa de piersici cu zmeura din: zmeura, piersici, un baton de vanilie, zahar, gelifiant.
- 500 g de zmeura
- 500 g de piersici
- un baton de vanilie
- 500 g zahăr
- gelifiant (2:1)
Mod de preparare:
Se curata 500 g de zmeura. Se cresteaza 500 g de piersici, se opăresc puţin în apă clocotită şi se trec apoi prin jet de apă rece.
Se decojesc apoi şi se taie jumătăţi; se golesc de sâmburi şi pulpa se taie cubuieţe.
Se aşază într-o cratiţă piersicile cu zmeura, miezul de la un baton de vanilie şi 500 g zahăr gelifiant (2:1).
Se dau în clocot, amestecând şi se lasă să clocotească cca 5 min.
Se toarnă dulceaţa în borcane clătite cu apă fierbinte şi se închid ermetic; se lasă să stea pe capac cca 10 min., apoi se întorc şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!