Dulceata delicioasa de trandafiri

Printeaza

Dulceata delicioasa de trandafiri din: zahar, petale de trandafiri, apă.

 

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr
  • 1.2 kg petale de trandafiri
  • 1.2 l apă

 

 

Mod de preparare:

Speli bine petalele de trandafiri şi le laşi la scurs. Le pui la fiert într-un vas adânc, în apă clocotită.

Le laşi până se înmoaie, opreşti focul, după care aştepţi să se răcească.

Adaugi zahărul şi pui dulceaţa la fiert, la foc mic.

După ce zahă­rul s-a topit, măreşti focul şi fierbi petalele până când dulceaţa sca­de la jumătate. Amesteci, ca dulceaţa să nu se lipească de vas.

Când e gata, o pui în borcane spălate şi sterilizată, cu capace care se închid ermetic.

Intorci borcanele cu capacele în jos şi le laşi să stea aşa câteva minute, apoi le aşezi în cămară.

 

Dulceata delicioasa de trandafiri

Dulceata_delicioasa_de_trandafiri

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.