Dulceata delicioasa de trandafiri
PrinteazaDulceata delicioasa de trandafiri din: zahar, petale de trandafiri, apă.
Ingrediente:
- 1 kg zahăr
- 1.2 kg petale de trandafiri
- 1.2 l apă
Mod de preparare:
Speli bine petalele de trandafiri şi le laşi la scurs. Le pui la fiert într-un vas adânc, în apă clocotită.
Le laşi până se înmoaie, opreşti focul, după care aştepţi să se răcească.
Adaugi zahărul şi pui dulceaţa la fiert, la foc mic.
După ce zahărul s-a topit, măreşti focul şi fierbi petalele până când dulceaţa scade la jumătate. Amesteci, ca dulceaţa să nu se lipească de vas.
Când e gata, o pui în borcane spălate şi sterilizată, cu capace care se închid ermetic.
Intorci borcanele cu capacele în jos şi le laşi să stea aşa câteva minute, apoi le aşezi în cămară.
Dulceata delicioasa de trandafiri
Pofta buna!