Dulceata din flori de bujor
PrinteazaDulceata din flori de bujor din: petale de bujori, lamai, apa, zahar.
- 200 g petale de bujori
- 2 lamai
- 1 l apa
- 1 kg zahar
Mod de preparare:
Se trec florile de bujori printr-un jet de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop.
Se cântăresc 200 g de petale, se pun într-un bol, se toarnă zeama de la 2 lămâi şi se amestecă până când toate petalele sunt acoperite de suc. Se dă la frigider 1 oră.
Se fierbe un sirop din 1 l apă şi 1 kg zahăr; se adaugă petalele scoase din frigider, împreună cu zeama de lămâie ce rămâne la fundul bolului.
Se fierbe sub capac cca 10 minute.
Când siropul s-a legat, se opreşte focul şi se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane.
Se închide etanş şi se lasă să se răcească cu fundul în sus, apoi se aşază în poziţie normală.
Pofta buna!