Dulceata din flori de bujor

Printeaza

Dulceata din flori de bujor din: petale de bujori, lamai, apa, zahar.

Ingrediente:Dulceata din flori de bujor

  • 200 g petale de bujori
  • 2 lamai
  • 1 l apa
  • 1 kg zahar

 

 

Mod de preparare:

Se trec florile de bujori printr-un jet de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop.

Se cântăresc 200 g de petale, se pun într-un bol, se toarnă zeama de la 2 lămâi şi se amestecă până când toate petalele sunt acoperite de suc. Se dă la frigider 1 oră.

Se fierbe un sirop din 1 l apă şi 1 kg zahăr; se adaugă petalele scoase din frigider, împreună cu zeama de lămâie ce rămâne la fundul bolului.

Se fierbe sub capac cca 10 minute.

Când siropul s-a legat, se opreşte focul şi se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane.

Se închide etanş şi se lasă să se răcească cu fundul în sus, apoi se aşază în poziţie normală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.