Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie din: smochine, zahar, miez de nuca, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 kg smochine 1 kg zahăr 200 g miez de nucă 1/2 păstaie de vanilie Mod de preparare: Se face un sirop dizolvând zahărul în 250 ml apă; se adaugă păstaia de vanilie crestată în două. Se lasă […]
Dulceaţă din smochine
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de dulceata din smochine din: smochine, zahar, lamaie si apa rece.
- 1 kg smochine
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
- 500 ml apa rece
Mod de preparare:
Treci smochinele sub jetul de apă rece, apoi le laşi să se zvânte şi le cureţi de codiţe.
Cele mai mari le crestezi în patru, la partea unde a fost codiţa.
Pui apa cu zahărul să clocotească până începe să se lege, apoi adaugi smochinele şi le laşi să fiarbă la foc domol, 30 de minute, spumând continuu.
Adaugi şi jumătate de lămâie feliată subţire şi sucul de la cealaltă jumătate.
Mai laşi să fiarbă 15 minute, apoi stingi focul.
Dulceaţa fierbinte o torni în borcane (îţi ies cca. 3 borcane de 400 ml), apoi etanşeizezi. Intorci borcanele cu capacul în jos şi le laşi să se răcească în voie, apoi le depozitezi într-un loc răcoros.
Dulceaţă din smochine
Pofta buna!
poate iti place si:
Dulceaţă de smochine cu miez de nuca
O reteta delicioasa de dulceata de smochine, zahar tos, nuca, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu smochine (pot fi şi uscate) 800 g zahăr tos (dacă smochinele sunt uscate, numai 600 g) 100 g miez de nucă coaja de la o jumătate de lămâie Mod de preparare: Se pun zahărul, […]
Pofta buna!