Dulceaţă de dovleac cu cardamom
PrinteazaO reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie, seminte de cardamom si apa.
- 1 kg dovleac curatat, fara coaja
- 800 g zahar
- 1 lamaie
- 5-6 seminte de cardamom
- 2 pahare de apa
Mod de preparare:
Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o bucată de coajă de lămâie, zahăr şi seminţe de cardamom. Fierbe totul la foc mic, amestecând frecvent până când zahărul se dizolvă complet.
Continuă să fierbi dulceaţa încă 35-40 de minute, apoi toarn-o într-un borcan sterilizat. Aşază borcanul într-o cratiţă cu apă şi fierbe-1 circa 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă-1 să se răcească în apa în care a fiert.
Poţi consuma dulceaţa de dovleac cu cardamom imediat ce s-a răcit, ca garnitură la un platou de brânzeturi maturate.
Dulceaţă de dovleac cu cardamom
Pofta buna!