Dulceaţă de dovleac cu cardamom

Printeaza

O reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie, seminte de cardamom si apa.

Ingrediente:Dulceaţă de dovleac cu cardamom

  • 1 kg dovleac curatat, fara coaja
  • 800 g zahar
  • 1 lamaie
  • 5-6 seminte de cardamom
  • 2 pahare de apa

 

Mod de preparare:

Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o bucată de coajă de lămâie, zahăr şi seminţe de car­damom. Fierbe totul la foc mic, amestecând frecvent până când zahărul se dizolvă complet.

Continuă să fierbi dulceaţa încă 35-40 de minute, apoi toarn-o într-un borcan sterilizat. Aşază borcanul într-o cra­tiţă cu apă şi fierbe-1 circa 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă-1 să se răcească în apa în care a fiert.

Poţi consuma dulceaţa de dovleac cu cardamom ime­diat ce s-a răcit, ca garnitură la un platou de brânzeturi maturate.

Dulceaţă de dovleac cu cardamom

Dulceaţă de dovleac cu cardamom

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.