Dulceata de dovleac si portocale

Printeaza

O reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac, portocale, zahar, vanilie si apa.

Ingrediente:

  • 3 kg dovleac
  • 5 portocale
  • 1,5 kg zahar
  • 2 batoane de vanilie
  • 100 ml apa

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le în apă timp de un minut.

Separat, pune zahărul într-o cratiţă. Toarnă apa, sucul de portocale. Lasă să fiarbă, la foc mic, până se leagă siropul.

Pune cubuleţele de dovleac, coaja de portocală şi vanilia. Lasă să fiarbă până ce dovleacul devine sticlos. Din când în când, adună spuma de deasupra.

Pune în borcane cubuleţele de dovleac. Siropul lasă-l să mai fiarbă cinci minute şi toarnă-l în borcane, peste dovleac. Inchide-le ermetic şi lasă-le cu gura în jos până se răcesc complet.

Dulceata de dovleac si portocale

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • dulceata de dovleac
  • dulceata de dovlecei cu portocale
  • dulceata de dovleac cu lamaie
  • dulceata de dovleac cu portocale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.