Dulceata cu fructe de soc – reteta usor de preparat

Printeaza

Dulceata cu fructe de soc din: fructe de soc, zahar, sare de lamaie, lamaie, zahar vanilat.

Ingrediente:Dulceata cu fructe de soc

  • 1 kg fructe de soc
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie sau zeama de la o lamaie
  • 3 lingurite zahar vanilat

 

 

Mod de preparare:

Rupi fructele de soc de pe ciorchine si le speli in cateva ape, folosind o strecuratoare. Pui bobitele de soc si zaharul intr-o cratita.

Le amesteci putin, cat sa fie zaharul distribuit uniform, acoperi vasul si-l lasi la loc racoros pana a doua zi.

A doua zi pui la fiert dulceata si o fierbi pe foc mic pana se topeste zaharul.

Scuturi vasul din cand in cand (nu se amesteca cu lingura) si inlaturi spuma formata la suprafata.

Adaugi sarea de lamaie si zaharul vanilat si mai lasi pe foc 15-20 de minute sau pana cand compozitia fierbe mai incet, semn ca dulceata este gata.

Pui dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate in cuptor si le inchizi ermetic, intorci borcanele cu fundul in sus pana se racesc, impiedicand astfel aerul sa intre.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Dulceață de salcam

Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min. Se adaugă 2 linguri gelfix […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.