Jeleu de fructe de soc din: suc de fructe de soc, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de fructe de soc 1000 g zahăr gelifiant 1:1 Mod de preparare: Fructele se storc în oala cu aburi, fără zahăr, şi din sucul obţinut se opreşte cantitatea indicată în reţetă. Aceasta se toarnă în cratiţă, […]
Dulceata de fructe de soc
PrinteazaDulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat.
Ingrediente:
- 1 kg fructe de soc
- 1 kg zahăr
- 200 ml apă
- 1 lămâie
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi.
Fierbi apa cu zahărul, până se leagă siropul.
Adaugi fructele și continui fierberea până când dulceața trece testul: o picătură de sirop pusă pe o farfurie rece, din congelator, nu se împrăștie, ci rămâne sub formă de bob.
Pui zahărul vanilinat și lămâia tăiată în sferturi de felie și iei vasul de pe foc.
După ce s-a mai răcit, pui dulceața în borcane sterilizate și le depozitezi în cămara răcoroasă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Dulceata de fructe de soc
Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, suc de lamaie. Ingrediente: un kg fructe de soc un kg zahăr 150 ml apă 3 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Se rup fructele de soc negru de pe crenguţe, se trec prin jet de apă rece şi se lasă jumătate […]
Dulceata din fructe de soc cu lamaie
Socul
Socul e o plantă amară, iute, răcoritoare, care scade temperatura, reduce inflamaţiile, calmează iritaţiile şi are proprietăţi diuretice. Florile parfumate şi bobiţele de un mov-închis conţin agenţi anticatarali, în timp ce frunzele au proprietăţi antiseptice şi insecticide. Apa de flori de soc se foloseşte pentru a scăpa de pistrui şi ca tonifiant eficient pentru piele. […]
Dulceata de smochine cu lamaie
Dulceata de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai. Ingrediente: 1 kg smochine zahăr 2 lămâi Mod de preparare: Speli smochinele, le scurgi şi le înţepi cu furculiţa. Le amesteci cu zahărul şi le dai la frigider 1-2 ore. Aşezi dulceaţa pe foc mic, amestecând constant să nu se lipească de margini. După […]
Pofta buna!