Dulceata de mere cu caramel

Printeaza

Dulceata de mere cu caramel din: mere, zahar, suc de lamaie, extract de vanilie, sare.

Aceasta dulceata are un gust bogat, cu o nota subtila de caramel, si este perfecta pentru a fi savurata pe paine prajita, clatite sau chiar adaugata intr-un iaurt.

Initial, dulceata era facuta cu miere, iar apoi zaharul a devenit ingredientul principal in retetele moderne. Au evoluat in timp, incluzand o varietate de arome si tehnici de preparare, dar farmecul lor clasic si gustul dulce si fructat au ramas neschimbate de-a lungul generatiilor.

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg mere (preferabil mere dulci)
  • 400 g zahar
  • 1 lingura de suc de lamaie proaspat stors
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • O jumatate de lingurita de sare

 

Mod de Preparare:

Spala, curata si taie merele in bucati mici, eliminand semintele si samburii.

Intr-o cratita adanca, amesteca merele taiate cu zaharul si sucul de lamaie. Lasa-le la macerat timp de aproximativ 30 de minute, astfel incat merele sa elibereze sucul.

Pune cratita pe foc mediu si adauga extractul de vanilie si sarea. Fierbe amestecul timp de aproximativ 30-40 de minute, amestecand ocazional, pana cand merele devin moi si siropul se ingroasa.

Poti verifica consistenta picurand putina dulceata pe o farfurie rece. Daca se intareste, este gata.

Cand dulceata este gata, opreste focul si las-o sa se raceasca timp de cateva minute.

Paseaza amestecul cu un blender de mana sau blender de bucatarie pana cand obtii o consistenta fina si omogena.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate si inchide-le ermetic.

Sterilizeaza borcanele timp de 10-15 minute, apoi lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le depozita in camara.

Dulceata de mere cu caramel

Valori Nutritive Aproximative (per 100g):

  • Calorii: 180 kcal
  • Carbohidrati: 45 g
  • Proteine: 0 g
  • Grasimi: 0 g

 

Aceasta dulceata de mere cu caramel adauga un twist delicios retetei traditionale de dulceata de mere si este perfecta pentru a o face in sezonul de toamna cand merele sunt la apogeu. Poate fi un cadou minunat sau o delicatesa dulce pentru familia ta.

Dulceata de mere este una dintre cele mai populare dulceturi si poate fi adaptata in multe feluri, asa cum am facut si noi aici cu adaugarea caramelului pentru un plus de savoare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Dulceața de mere cu esență de vanilie

Dulceața de mere cu esență de vanilie din: mere, zahar, apa, suc de lamaie, coaja de lamaie, scortisoara, pastaie de vanilie. Dulceața de mere este o rețetă tradițională care se regăsește în multe culturi din întreaga lume. Merele au fost cultivate timp de mii de ani și, odată cu descoperirea metodei de conservare a dulciurilor […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/dulceata-mere-caramel html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.