Dulceata de morcov si grepfrut

Printeaza

Dulceata de morcov si grepfrut din: morcovi, portocale, grepfut,  zahăr, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 8 morcovi mari
  • sucul de la 4 portocale
  • sucul de la 5 grepfruturi
  • 1 kg zahăr
  • sucul de la 1 lămâie

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi-i tai fâşii cu cuţitul econom. Amesteci morcovii cu zahărul, sucul de la portocale şi grepfruturi.

Pui cratiţa pe foc şi fierbi la foc mic, amestecând constant.

Iei spuma ori de câte ori este nevoie. După ce dulceaţa a fiert 30 de minute, torni sucul de lămâie.

Continui să fierbi, până ce dulceaţa începe să se lege.

Pui câteva picături pe o farfurie şi dacă se încheagă, dai deoparte. Torni fierbinte în borcane spălate şi sterilizate.

Dacă vrei, poţi pune în borcanele cu dulceaţă şi morcovi fierţi.

 

Dulceata de morcov si grepfrut

Dulceata_de_morcov_si_grepfrut

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.