Dulceata de morcov si grepfrut
PrinteazaDulceata de morcov si grepfrut din: morcovi, portocale, grepfut, zahăr, lamaie.
Ingrediente:
- 8 morcovi mari
- sucul de la 4 portocale
- sucul de la 5 grepfruturi
- 1 kg zahăr
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi-i tai fâşii cu cuţitul econom. Amesteci morcovii cu zahărul, sucul de la portocale şi grepfruturi.
Pui cratiţa pe foc şi fierbi la foc mic, amestecând constant.
Iei spuma ori de câte ori este nevoie. După ce dulceaţa a fiert 30 de minute, torni sucul de lămâie.
Continui să fierbi, până ce dulceaţa începe să se lege.
Pui câteva picături pe o farfurie şi dacă se încheagă, dai deoparte. Torni fierbinte în borcane spălate şi sterilizate.
Dacă vrei, poţi pune în borcanele cu dulceaţă şi morcovi fierţi.
Dulceata de morcov si grepfrut
Pofta buna!