Dulceata de morcovi cu lamaie

Printeaza

Dulceata de morcovi cu lamaie din: morcovi, zahar, lamai si coniac.

Ingrediente:

  • 1 kg morcovi
  • 4 cani cu zahar
  • 4 lamai
  • 4 linguri cu coniac

 

Mod de preparare:

Feliază morcovii şi pune-i într-o cratiţă. Acoperă-i cu apă şi fierbe-i până devin moi. Zdrobeşte-i cu ajutorul unui blender sau trece-i printr-o sită deasă.

Peste piureul astfel obţinut, adaugă zahărul şi coaja rasă de la două lămâi. Toarnă zeama de la cele patru lămâi şi lasă pe foc mic, să fiarbă încet, cam 30 de minute.

Amestecă din când în când să nu se prindă de fundul vasului. La final, adaugă coniacul şi lasă să se răcească. Umple borcanele, închide-le şi fierbe-le la bain-marie 15 minute. Lasă-le din nou să se răcorească.

Dulceata de morcovi cu lamaie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • dulceata de morcovi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.