Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă din: gutui, zahar, suc de lamaie, apa. Dulceața de gutui este o delicatesă tradițională cu rădăcini adânci în bucătăria românească și în alte bucătării din Europa. Gutuile sunt cunoscute pentru aroma lor bogată și gustul dulce-acrișor, ceea ce le face ingredientul perfect […]
Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie
PrinteazaDulceata de nuci cu vanilie si lamaie din: nuci verzi tinere, zahăr tos, baton de vanilie, apă, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 6OO g nuci verzi tinere
- 500 g zahăr tos
- 1 baton de vanilie
- 450 ml apă
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Nucile spălate bine şi curăţate de coaja verde le pui pe rând într-un castron cu apă rece.
Opăreşti nucile în apă clocotită, timp de 10 minute. Repeţi această operaţie de 4-5 ori.
Speli din nou nucile cu apa rece, schimbând apa de 4-5 ori. Pui la fiert într-o oală pentru dulceaţă zahărul, împreună cu apa, având grijă să îndepărtezi spuma.
Când siropul începe să se lege, adaugi nucile, zeama de lămâie şi batonul de vanilie.
A doua zi, o fierbi din nou timp de 10 minute.
După ce s-a răcit, pui dulceaţa în borcane sterile, pe care le acoperi cu celofan şi fierbi borcanele timp de 15 minute, la bain-maire.
Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie
Dulceață picantă de ardei iute și gogoșari
Dulceață picantă de ardei iute și gogoșari din: ardei iuti, gogosari, zahar, apa, suc de lamaie, sare. Această dulceață de ardei iute și gogoșari are un gust unic și picant care poate fi folosit pentru a da un plus de savoare preparatelor culinare. Ingrediente: 500 g de ardei iuți roșii 500 g de gogoșari […]
Dulceata de mere cu caramel din: mere, zahar, suc de lamaie, extract de vanilie, sare. Aceasta dulceata are un gust bogat, cu o nota subtila de caramel, si este perfecta pentru a fi savurata pe paine prajita, clatite sau chiar adaugata intr-un iaurt. Initial, dulceata era facuta cu miere, iar apoi zaharul a devenit ingredientul […]
Pofta buna!