Dulceata de papadie

Printeaza

Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate.

Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop.

Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un clocot.

Dulceața de păpădie este un excelent medicament natural folosit în bolile ficatului.

Dulceata de papadie

retete

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

retete

Dulceata de fructe de soc

Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat     Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]

 

Dulceata de porumbe

Dulceata de porumb

Dulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere. Ingrediente: 3 kg porumbe bine coapte 2 lămâi 2 batoane de vanilie 500 ml apă 1 borcan de 800 g miere     Mod de preparare: Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert […]

 

Dulceata de pepene galben cu lamaie

Dulceata de pepene galben cu lamaie din: pepene, zahar, lamai. Ingrediente: 1 kg pepene galben 1 kg zahar 2 lamai 400 ml apă   Mod de preparare: Se curăţă 1 kg pepene galben de coajă şi de seminţe. Se taie pulpa cubuleţe şi se pune într-o oală. Se acoperă cu 1 kg zahăr şi se […]

Dulceaţă de piersici şi lămâie

Dulceata de piersici si cirese

Dulceata de piersici si cirese din: piersici, cirese, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg piersici 1 kg cireşe galbene 1 1/2 kg zahăr 6 felii lămâie 200 ml apă     Mod de preparare: Se curăţă piersicile de sâmburi şi se taie pe jumătate. Se spală cireşele şi se curăţă de codiţe şi sâmburi. Intr-o oală […]

 

Dulceata de dude roz

Dulceata de dude roz

Dulceata de dude roz din: dude, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 farfurie adâncă de dude roz 1 farfurie (aceeaşi) cu zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Se curăţă dudele de codiţe, se spală sub jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se pune apa cu zahărul să fiarbă până se leagă […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.