Patlagele la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe dafin Mod de preparare: Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 […]
Dulceata de patlagele verzi
PrinteazaDulceata de patlagele verzi din: patlagele verzi, zahar tos, nuci, lamaie, apa.
- 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe)
- 1 kg zahăr tos
- 15-20 nuci tăiate în lung
- 1 lămâie
- 1 pahar cu apă
Mod de preparare:
Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot nunai seminţele.
Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, de trei ori, se scot, se pun cu partea tăiată în jos pe un prosop.
După ce s-au scurs se umple fiecare jumătate cu bucăţi de nucă şi feliuţe mici de coajă de lămâie.
Intre timp se prepară siropul, din apă, zahăr şi zeama de la o lămâie.
Când siropul este aproape legat se adaugă pătlăgelele şi se amestecă cu grijă.
Când s-a legat dulceaţa, se dă deoparte şi se pune deasupra un prosop umed.
A doua zi se pune în borcane şi se capsează.
Pofta buna!
poate iti place si:
Patlagele murate in otet
Patlagele murate in otet din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2-3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe dafin Mod de preparare: Se aleg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 linguri ulei […]
Pofta buna!