Dulceata de pepene cu ghimbir

Printeaza

Dulceata de pepene cu ghimbir din: miez de pepene galben, zahar, radacina de ghimbir, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 kg miez de pepene galben
  • 600 g zahar
  • 100 g radacina proaspata de ghimbir
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Decojeşti rădăcina de ghimbir şi o tai în cubuleţe fine.

Tai miezul de pepene în cubuleţe mai mari, de 2 cm şi îl pui într-un bol, împreună cu zeama de , lămâie, zahărul şi ghimbirul.

Amesteci delicat şi păstrezi vasul în frigider, pe timpul nopţii.

A doua zi, scurgi siropul în cratiţa special destinată preparării dulceţurilor şi îl fierbi până când începe să se lege.

Adaugi cubuleţele de pepene galben şi coaja de lămâie (numai partea galbenă, dată pe răzătoarea mică sau tăiată în strat fin, cu cuţitul) şi mai fierbi pentru aproximativ 15 minute, la foc mic.

Iei vasul de pe foc şi dai spuma într-o parte, apoi o îndepărtezi cu ajutorul unei linguri.

Scoţi şi coaja de lămâie. Torni dulceaţa fierbinte în borcane de 350 ml, închizi borcanele cu capace şi le păstrezi la loc răcoros.

 

Dulceata de pepene cu ghimbir

Dulceata_de_pepene_cu_ghimbir

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.