Sosul Mole: Inima Bucătăriei Mexicane – Povești și Rețete. Mole, și în special Mole Poblano, este un simbol al bogatei tradiții culinare mexicane și un exemplu perfect al fuziunii dintre ingredientele indigene și cele aduse de spanioli în timpul colonizării. Istoria acestui sos complex și aromat este captivantă și plină de povești și legende. Origini […]
Dulceata de pepene verde
PrinteazaDulceata de pepene verde din: pepene verde, zahar, apa, lamaie, frunze de busuioc.
Ingrediente:
- 1 pepene verde cu coaja groasa
- 1 kg zahar
- apa
- 1 lamaie
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Speli pepenele, il tai in doua, apoi in felii subtiri si scoti miezul. Avem nevoie de partea alba dintre miez si coaja verde. Tai suvite si le rasucesti pe un creion, apoi le insiri pe ata.
Atele le legi la capete. Strangi tot pepenele in tifon, scufunzi tifonul in vas cu apa clocotita si fierbi 10 minute.
Introduci tifonul in vas cu apa rece, apoi il desfaci si lasi melcisorii de pepene sa se scurga pe o strecuratoare mare.
Pui in siropul de zahar legat, lasi sa stea 15 minute. Tot acum storci zeama de la 1 lamaie peste pepene si pui frunze de busuioc sa parfumeze dulceata. Fierbi la foc potrivit 45 minute, tragi vasul de pe foc, fierbi din nou a doua zi.
Cand fierberea devine poticnita si face spuma multa, dulceata e gata. Lasi sa se raceasca si o pui in borcane abia cand s-a racit. Pastrezi in loc aerisit, fara lumina.
Dulceata de pepene verde
Pofta buna!
Pui cu Sos de Salvie și Ciuperci – Deliciu Aromat
Pui cu Sos de Salvie și Ciuperci – Deliciu Aromat din: piept de pui, ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, frunze de salvie, smantana, supa de pui, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 4 piepturi de pui (aproximativ 150-200 g fiecare) 200 g ciuperci, feliate 2 linguri de unt sau ulei de măsline 1 ceapă mică, […]