Dulceata de piersici cu aroma de lamaie
PrinteazaDulceata de piersici din: pierisici, zahar, lamaie, apa, bicarboant de sodiu.
- 2 kg piersici
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
- 2 cani cu apa
- bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Faci intai siropul de zahar, apoi tai piersicile cuburi potrivit de mari, pe care le tii 5 minute in apa rece, in care ai dizolvat 1 lingura cu bicarbonat de sodiu.
Treci fructele in alt vas, plin cu apa rece, le clatesti si le scurgi, apoi le pui in siropul de zahar legat.
Lasi 15 minute, apoi pui vasul pe foc viu, pentru 15 minute.
Tragi vasul, il acoperi cu prosop umezit si il lasi 5-6 ore, dupa care il pui iar la fiert cu feliute de lamaie fara coaja si cu coaja de lamaie inauntru.
Tragi vasul de pe foc numai dupa ce a forfotit 5-6 minute. Treci in borcane cand s-a racit.
Pofta buna!