Dulceaţă de piersici şi lămâie
PrinteazaO reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar, scortisoara, brandy, lamaie si apa.
- 1 kg piersici
- 700 g zahar
- 1 baton scortisoara
- 1 paharel brandy
- 1 lamaie
- 2-3 linguri apa
Mod de preparare:
Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa subţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie pulpa felii. Pune-le într-o cratiţă din oţel inoxidabil sau din aramă şi adaugă-le 2-3 linguri de apă. Pune zahărul, batonul de scorţişoară, zeama şi coaja rasă de lămâie.
Fierbe fructele la flacără mică timp de 25-30 de minute, amestecând din când în când şi îndepărtând spuma care se formează. Controlează consistenţa siropului şi, dacă atunci când pui o picătură pe o farfuriară, aceasta se întăreşte când se răceşte, înseamnă că este gata.
Opreşte focul, lasă dulceaţa să se odihnească timp de câteva minute, scoate batonul de scorţişoară, încorporează brandy-ul şi toarn-o fierbinte în borcane. Inchide-le ermetic, sterilizează prin fierbere şi păstrează dulceaţa într-un loc întunecos.
Dulceaţă de piersici şi lămâie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de piersici cu lamaie