Dulceata de piersici cu lichior
PrinteazaDulceata de piersici cu lichior din: piersici, lichior de caise sau de piersici, lămâi, zahăr, gelfix.
Ingrediente:
- 1 kg piersici
- 2 lămâi
- 1 kg zahăr
- 1 plic gelfix
- 2 linguri lichior de caise sau de piersici
Mod de preparare:
Piersicile se opăresc puţin cu apă clocotită şi se decojesc; se taie jumătăţi şi se scoate sâmburele. Pulpa se taie mărunt. Se stoarce lămâia şi sucul se amestecă cu pulpa de piersici. Se amestecă împreună cu zahăr şi zahăr gelifiant şi se lasă să se pătrundă cca. 3 ore la temperatura camerei.
Compoziţia se lasă să dea în fiert, amestecând şi se lasă apoi să clocotească 1 min. Se înglobează înăuntru lichiorul de piersici sau de caise. Dulceaţa fierbinte se introduce în borcane curate; se răstoarnă cu susul în jos şi se lasă să stea astfel 15 min. Apoi se lasă să se răcorească.
Dulceata de piersici cu lichior
Pofta buna!