Dulceata de portocale
PrinteazaDulceata de portocale
Ingrediente:
- 1 kg zahăr
- 800 g portocale (cântărite după ce au fost fierte)
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 3 pahare zeamă în care au fiert portocalele
Mod de preparare:
Se aleg portocale coapte şi tari, cu coaja groasă. Se spală foarte bine şi se rade coaja subţire. Se pun la fiert acoperite în apă clocotită.
Se lasă să fiarbă până când se pătrund uşor cu furculiţa.
Se scot şi se taie bucăţi. Se pune zahărul pe aragaz, cu apa în care au fiert portocalele şi după ce a început sâ fiarbă, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie.
Când este legat, se trage cratiţa pe marginea aragazului să se liniştească clocotele şi se pun bucăţile de portocale.
După 15-20 minute se pun din nou la fiert. Când sunt pe jumătate legate, se pune şi restul de zeamă de lămâie şi se lasă până se leagă complet.
Când s-a legat, se ia de pe foc şi se pune fierbinte în borcane
Dulceata de portocale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de portocale
- cum se face dulceata de portocale