Dulceata de prune cu ciocolata
PrinteazaDulceata de prune cu ciocolata din: prune, lamaie, zahar si praf de ciocolata amaruie.
- 1 1/2 prune
- 1 lamaie
- 500 g zahar gelifiant (2:1)
- 40 g praf de ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se pasează şi se amestecă împreună cu sucul de la o lămâie şi 500 g zahăr gelifiant (2:1). Compoziţia se aşază într-o cratiţă mare şi se dă în clocot, amestecând. Se lasă să mai clocotească 4 minute.
Se adaugă 40 g praf de ciocolată amăruie şi se înglobează. Se toarnă dulceaţa în borcane clătite cu apă fierbinte şi se închid ermetic. Se lasă să stea pe capac cca 10 min. Se întorc apoi borcanele şi se lasă să se răcească.
Dulceata de prune cu ciocolata
Pofta buna!
Chiar arata bine dulceata de prune