Dulceata de prune cu nuci

Printeaza

Curăţaţi 1 kg prune de sâmburi şi în locul acestora puneţi câte un miez de nucă presărat cu zahăr praf şi cu scorţisoară. Fierbeţi un sirop din 1kg zahăr şi 500 ml apă.

Când siropul începe să se îngroaşe, adăugaţi zeama de la 1 lămâie şi prunele umplute cu nuci.

Fierbeţi dulceaţa până când siropul se îngroaşă din nou. Puneţi dulceaţa caldă în borcane şi sterilizaţi-le după ce aţi închis ermetic, fie la bain-marie, fie în cuptorul încins, unde le mai lăsaţi cel puţin 1 oră, după ce aţi închis focul.

Dulceata de prune cu nuci

Dulceata_de_prune_cu_nuci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am gustat pana acum asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.